Speakers
1965 yılında Eskişehir'de doğan Prof. Dr. Hasan MANDAL, ilk (Yunusemre), orta (Atatürk) ve lise (Motor Meslek) eğitimini Eskişehir’de tamamladı. 1987 yılında ODTÜ, Metalurji Mühendisliği Bölümü’nden Lisans derecesini (Şeref Öğrencisi), 1992’de İngiltere Newcastle Üniversitesi’nden Doktora unvanını aldı. 1992-1994 yıllarında İngiltere Newcastle Üniversitesi'nde, 1997-1998 yıllarında da Alexander Humboldt Bursu ile Almanya Karlsruhe Üniversitesi'nde doktora sonrası araştırmalarda bulundu.
1994 yılında Anadolu Üniversitesi, Seramik Mühendisliği Bölümü'nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. 1996’da Doçent, 2001’de Profesör ünvanını almıştır. Prof. Dr. Hasan MANDAL’ın 70’i SCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış 140’ın üzerinde eseri 1200 üzerinde atıf almıştır. Ayrıca 6 adet de uluslararası kapsamda patenti bulunmaktadır. Prof. Dr. Hasan MANDAL, arasında TÜBİTAK Bilim Ödülü dahil olmak üzere ulusal ve uluslararası düzeyde farklı ödüllere layık görülmüştür. Kendisi Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA), Dünya Seramik Akademisi (WAC) ve Avrupa Akademisi (AE) Üyesidir.
Prof. Dr. Hasan MANDAL, 2011-2015 yılları arasında Sabancı Üniversitesi'nde, Araştırma ve Lisansüstü Politikalar Direktörü, Ocak 2012 itibaren de aynı zamanda Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı olarak da görev yapmıştır.
Kendisinin geçmişte yönetsel görevlerinin arasında, Küresel Mühendislik Dekanları Konsey Başkanlığı, Uluslararası Mühendislik Eğitimi Dernekleri Federasyonu 1. Başkan Yardımcılığı, Avrupa Seramik Derneği Başkanlığı, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcılığı ile Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığı, Türkiye Mühendislik Dekanları Konseyi Genel Sekreterliği, ATAP ve GOSB Teknopark Yönetim Kurulu Üyelikleri, İnovent A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği, BOREN Yönetim Kurulu Üyeliği, TÜBİTAK, Teknoloji Transferi Mekanizmaları Destekleme Grubu (TEMEG), Mühendislik Araştırma Grubu (MAG) Yürütme Kurulu Üyelikleri yer almaktadır.
Prof. Dr. Hasan MANDAL, 25.03.2015 tarihinde YÖK Üyeliği'ne atanmıştır. 1 Nisan 2015 tarihinde YÖK Yürütme Kurulu Üyesi, 21 Temmuz 2016’da YÖK Başkan Vekilliği'ne seçilmiştir ve bu görevlerini 12 Ocak 2018 tarihlerine kadar sürdürmüştür. Prof. Dr. Hasan MANDAL, 12 Ocak 2018’den 22 Şubat 2018 tarihine kadar Sabancı Üniversitesi Rektör Vekili olarak görev yapmıştır.
22 Şubat 2018 tarihinde TÜBİTAK Başkanı olarak atanmıştır.
Prof. Dr. Hasan MANDAL, 8 Ekim 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu Üyeliği'ne atanmış ve 1 Kasım 2018 tarihinde Başkan Vekilliği görevine seçilmiştir.
Prof. Dr. Hasan MANDAL, 27 Nisan 2019 tarihinde YÖK Üyeliği'ne seçilmiştir.
Prof. Dr. Hasan MANDAL, 20 Şubat 2022 tarihinde ikinci kez TÜBİTAK Başkanı olarak atanmıştır.
Prof. Dr. Hasan MANDAL, 16 Kasım 2022 tarihinde Dünya Endüstriyel ve Teknolojik Araştırma Kuruluşları Birliği (WAITRO) Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilmiştir.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 1 Ağustos 2023 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; Prof. Dr. Hasan Mandal, yeniden YÖK Üyeliği'ne seçilmiştir.
Prof. Dr. Yusuf Baran, 11 Aralık 1977 tarihinde doğdu. 1998 yılında Dicle Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Biyoloji Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek Lisans derecesini 2002 ve Doktora derecesini 2006 yılında ODTÜ’den aldı. Doktora çalışmaları esnasında aldığı NATO-A2 bursu ile Medical University of South Carolina’da misafir araştırmacı olarak çalıştı (2005 Temmuz-2006 Temmuz).
Prof. Dr. Yusuf Baran’ın çeşitli kurumlar tarafından desteklenen 40’ın üzerinde bilimsel araştırma projesi, 500’ün üzerinde yayınlanmış bilimsel makalesi, ulusal ve uluslararası kongrelerde sunulmuş bildirisi ve Kanser Moleküler Biyolojisi kitabı bulunmaktadır.
Bilim, teknoloji, diplomasi konulu ulusal ve uluslararası toplantı/ kongre/ forumlarda 400’ün üzerinde konferans verdi. Birleşmiş Milletler, Avrupa Parlamentosu, Dünya Bilim Forumu, Bakü Forumu, Dünya Ekonomik Forumu, Dünya Yaşam Bilimleri Forumu, Bilim Diplomasisi, Bilim Liderliği, Küresel İnovasyon Zirvesi, Küresel Yükseköğretim Zirvesi, G20 Araştırma ve Dijital Bakanları Zirvesi gibi çok önemli toplantılara davet edildi ve konferanslar verdi.
Dr. Baran’ın 100’ün üzerinde ulusal ve uluslararası kurumlar tarafından verilmiş ödülü bulunmaktadır.
Bu ödüllerden bazıları;
2013 Yılında, Dünya Ekonomik Forumu’nun her yıl tüm dünyadan "akademik mükemmeliyet, topluma hizmet ve bilim ile dünyayı değiştirme potansiyeli" bulunan 40 yaşın altındaki 40 lider genç bilim insanına verdiği “Yılın Genç Bilim İnsanı Ödülü”
2014 yılında Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Organizasyonu’ndan “Bilimsel Önderlik Alanında Türkiye’nin en Başarılı İnsanı Ödülü”,
2015 yılında, Dünya Bilimler Akademisi’nin tüm dünyadan seçtiği 40 yaş altı 25 genç bilim insanına verilen “Genç Üyelik Onuru”,
2016 yılında, Dünya Bilimler Akademisi ve Amerika Bilimin İlerletilmesi Organizasyonu’nun tüm dünyadan seçtiği 30 kişiden biri olarak “Bilim ve Diplomasi Programına Seçilim Onuru”,
2017 Yılında Türk Eczacılık Akademisi’nden, 2016 yılında Deneysel Hematoloji Derneği’nden, 2013 Yılında Bilim Kahramanları Derneği’nden ve 2010 yılında Türkiye Bilimler Akademisi’nden “Yılın Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü”nü aldı.
2018 yılında, Amerika Bilimin İlerletilmesi Organizasyonu’nun tüm dünyadan seçtiği 28 kişiden biri olarak “Bilim Diplomasisi ve Liderlik Çalıştayı”na seçildi.
Prof. Dr. Baran, 2021 yılında “Yılın Bilim Lideri Ödülü” Hacettepe Üniversitesi’nden Onur Ödülü ve Ege Kalkınma Derneği’nden “İnovatif ve Girişimci Akademik Lider Ödülü”nü aldı.
Prof. Dr. Baran, 2007 yılında doktora tezi ile “Yılın Tezi Ödülü”nü aldı.
Prof. Dr. Yusuf Baran, son olarak 2023 yılında Birleşmiş Milletler tarafından kurulan Dünya Bilimler Akademisi’nin tüm dünyadan beş kişiye verilen “Yılın Bilim Diplomasi Ödülü”nü almıştır.
Prof. Dr. Baran, 28 Kasım 2018 tarihi itibariyle İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü ve İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır. Prof. Dr. Baran, 21 Haziran 2022 tarihi itibari ile Üniversitelerarası Kurul Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilmiştir.
Prof. Dr. Yusuf Baran’ın çalışma alanları bilim ve teknoloji politikaları ve bilim diplomasisi üzerine yoğunlaşmaktadır.
Mirat SATOĞLU TÜBİTAK ULAKBİM Enstitü Müdürü olarak görev yapmaktadır. TÜBİTAK Ulakbim Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi adıyla, 1996 Yılında kurulmuş olup Türkiye Kütüphaneleri Toplu Kataloğu Hizmeti, EKUAL Koleksiyon Geliştirme Hizmeti, TR-Dizin İndeks Hizmeti, Dergipark Dergi Barındırma Hizmeti gibi bilgi hizmetleri sunmaktadır.
SATOĞLU'nun yönetiminde TÜBİTAK ULAKBİM, TÜBİTAK Açık Bilim Politikası, Aperta Açık Arşivi, Harman Akademik Arşivi gibi birçok açık bilim insiyatifinde öncü rol oynamıştır.
Mirat SATOĞLU Avrupa Araştırma Alanı ve Yenilik Komitesi Açık Bilim ve İnovasyon Çalışma Grubu'nda, SCOAP3 Yönetim Kurulu'nda, EOSC Avrupa Açık Bilim Yönetim Kurulu'nda ülkemizi temsil etmektedir.
Mirat SATOĞLU bilişim alanında profesyonel olacak bir çok uluslararası alanda çalışmıştır. SATOĞLU, Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Lisans Derecesine, Ege Üniversitesi ve Pennsylvania Üniversitesi'nden Yüksek Lisans Dereceleri'ne sahiptir.
Marshall Breeding bağımsız bir danışman, konuşmacı ve yazardır. Kütüphane Teknoloji Kılavuzları'nın ve Web'deki kütüphanelerin çevrimiçi libraries.org dizininin yaratıcısı ve editörüdür. Kütüphane Teknoloji Kılavuzları aracılığıyla yayınlanan Kütüphane Teknolojisi Bülteninin Editörüdür. 2002'den 2021'e kadar Amerikan Kütüphane Derneği (ALA) tarafından yayınlanan Akıllı Kütüphaneler Haber Bülteni'nin editörlüğü ve 2014'ten bu yana Amerikan Kütüphanelerinde ve 2002-2013 arasında Library Journal'da yayınlanan yıllık Kütüphane Sistemleri Raporu'nun yazarlığını yaptı. ALA'nın Kütüphane Teknoloji Raporları'nın on dört sayısını yazmıştır ve başka birçok makale ve kitap bölümü yazmıştır. Marshall sekiz kitabın editörlüğünü veya yazarlığını yapmıştır. Düzenli olarak atölye çalışmaları vermekte ve kütüphane konferanslarında çok çeşitli konularda sunumlar yapmaktadır.
Marshall Breeding, 1985'ten Mayıs 2012'ye kadar Nashville, TN'deki Vanderbilt Üniversitesi Kütüphaneleri'nde, Vanderbilt Televizyon Haber Arşivi'nin İdari Direktörü olarak Yenilikçi Teknolojiler ve Araştırma Direktörü olmak da dahil olmak üzere çeşitli görevlerde bulundu.
Breeding, Kütüphane ve Bilgi Biliminde Sürekli Eğitimde Üstün İletişim dalında LITA LITA/Kütüphane Yüksek Teknoloji Ödülü'nün 2010 yılında sahibi oldu.
1981 yılında Aydın’da doğdu. İlk ve orta öğretimini Aydın’da tamamladı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Tarih Bölümü’nü bitirdi. Çeşitli ajanslarda metin yazarlığı ve iki dilli süreli yayın editörlüğü görevlerinde bulundu. 2006 yılında Kültür ve Turizm Uzman Yardımcısı olarak göreve başladığı Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda 2010 yılında Kültür ve Turizm Uzmanı oldu. Avrupa Birliği Jean Monnet Bursu’nu kazandı. Londra Üniversitesi (City University of London)’nde “Kültür Politikaları ve Kültür İşletmeciliği” yüksek lisans programından “Kar Amacı Gütmeyen Sanat Kurumlarında Dijital İnovasyon ve Kültür-Sanat Ekosistemine ve Politika Yapım Süreçlerine Etkisi: “National Theatre Live” Uygulaması Üzerine Bir Vaka İncelemesi” başlıklı teziyle “Distinction” derecesi alarak mezun oldu. Ardından King’s Collge London’da Kültür Politikaları ve Kültür Endüstrileri Doktora Programı’nda akademik çalışmalarına devam etti. Çeşitli yurt dışı kültürel ve edebi tanıtım etkinliklerinin koordinatörlüğünü yürüttü. Çeşitli uluslararası akademik toplantılarda edebiyat turizmi ve kültür politikalarına ilişkin bildiriler sundu. Bu konular üzerine akademik çalışmalarına devam etmektedir. Londra Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nde bir süre edebiyat etkinlikleri koordinatörlüğünü yürüttü. Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliği görevinde bulundu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’nde Yayımlar Dairesi Başkanlığı ve Genel Müdür Yardımcılığı’nın ardından şu anda Genel Müdürlük görevini yürütmektedir.
Prof. Dr. Abdulkerim Çalışkan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini 1993 yılında bitirdikten sonra, 1995 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde lisansüstü eğitimini tamamladı. 2001 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi’nde doktorasını tamamlayarak ve 2015 yılında “doçent”; 2021 yılında ise “profesör” unvanını aldı.
2009-2019 yılları arasında Afyonkarahisar Belediye Başkan Danışmanlığı, 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Yerel Yönetimler Uyum Komisyonu Üyeliği yapan Prof. Dr. Abdulkerim Çalışkan, 2020 yılından itibaren Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı’nda Genel Sekreterlik görevini yürütmektedir.
Prof. Dr. Abdulkerim Çalışkan’ın maliye kuramı, maliye politikaları ve yerel yönetimlerin performans ölçümü ile ilgili Türkçe ve İngilizce olarak yazılmış birçok makale, kitap ve kitap bölümleri bulunmaktadır.
1998 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nden mezun olan İsmail ÇETİNKAYA, Yüksek Lisansını Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İşletme alanında yaptı. Orman Bakanlığı’nın Osmanlı Dönemi Ormancılığı Araştırma Projesi ve yayın çalışmasında Araştırmacı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda Kütüphaneci, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde Okutman olarak çalışmış ve ağırlıklı olarak Tıp Kütüphaneciliği ve Tıbbi Dokümantasyon derslerini yürütmüştür. Çetinkaya, 2006-2021 yılları arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı olarak görev yapmış, 19 Ocak 2021 tarihinden itibaren de Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı olarak görev yapmaya devam etmektedir. 2007-2008 yıllarında TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından yürütülen İlk ve Ortaöğretimde Proje Yürütme ve Bilim Danışmanlığı Eğitimi Projesi’nde (Eğitimde Bilim Danışmanlığı Çalıştayı) Bilim Kurulu Üyeliği ve Bilgi Okuryazarlığı dersini yürüten Çetinkaya, 2014 yılında da Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından Üniversite Kütüphaneleri Çalışma Grubu Üyeliği (Üniversite Kütüphanelerinin İyileştirilmesi ve Standartlar Getirilmesi) görevi ile “2023’e Doğru Türkiye’de Üniversite Kütüphaneleri Mevcut Durum, Sorunlar, Standartlar ve Çözüm Önerileri” isimli raporu hazırlayanlar arasında yer almıştır. 2010 yılından bu yana ANKOS Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüten Çetinkaya, 05 Ağustos 2022 tarihinden itibaren de ANKOS Başkanı olarak görev yapmaktadır. Kütüphanecilik ve yayıncılık alanında ulusal ve uluslararası birçok etkinlikte yer alarak mesleki bilgi ve tecrübelerini paylaşmaya devam etmektedir. Çetinkaya, evli ve 1 çocuk babasıdır.
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Kütüphanecilik Bölümü'nden 1984 yılında mezun oldu. 1990 yılında Marmara Üniversitesi'nde "Kütüphanelerde Hizmet Pazarlaması" konulu tezini hazırlayarak Yüksek Lisansını, 1996 yılında "Kültür ve Alt Kültürlerin Tüketici Davranışları Üzerindeki Etkileri" konulu tezini hazırlayarak Doktorasını tamamladı. 1985-1993 yılları arasında Marmara Üniversitesi Merkez Kütüphanesi'nde kütüphaneci olarak çalıştı. 1993 yılında İstanbul Üniversitesi Kütüphanecilik Bölümü'ne Öğretim Görevlisi olarak atandı. 2012'de Doçent, 2015'te Profesör kadrosuna atandı. Halen Kütüphanecilik Bölüm Başkanı olarak görevine devam etmektedir.
Kütüphanecilik alanında; hizmet pazarlaması, kütüphane yönetimi, pazarlama iletişimi ve kullanıcı davranışları konularında çalışmaktadır. Türk Kütüphaneciler Derneği ve ÜNAK üyesidir. TKD İstanbul Şube Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Müdürlüğü ve Edebiyat Fakültesi Genel Kütüphane Danışmanlığı görevlerinde bulundu. Ayrıca kütüphanecilik alanında birçok proje yönetti.
Gemma, dergiler, kitaplar ve diğer çözümlerde Akademik ve Devlet müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamaya odaklanan Elsevier'in küresel satış ekibine liderlik etmektedir. Bu rolde Gemma, iş ortaklarıyla birlikte esneklik, yaratıcılık ve ileri görüşlülük getirmek için müşterilerle ilişkileri güçlendirmek Elsevier'in değer önerileri.
Gemma, Elsevier'e 2014 yılında katılmış ve Global Politika Başkanı ve Küresel Araştırma Çözümleri Başkanı da dahil olmak üzere çeşitli görevlerde bulunmuştur. Küresel Araştırma Çözümleri'nden sorumludur ve Elsevier'in Üst Düzey Liderlik Ekibi ile yakın işbirliği içinde çalışmaktadır. Strateji, politika ve iletişim konularında çalışmaktadır. Gemma, açık erişim konusunda uzman alan bilgisine sahiptir ve Elsevier'in bugüne kadarki tüm dönüştürücü anlaşmalarının müzakere edilmesinde yer almıştır.
Gemma, Elsevier'e katılmadan önce Birleşik Krallık Yayıncılar Birliği'nde Kamu İlişkileri Başkanı olarak görev yapmıştır ve son on yıldır yaratıcı endüstrilerde hem kamuda hem de endüstride çalışmıştır. Yüksek lisans derecesine sahiptir. Oxford Üniversitesi'nde Siyaset ve Karşılaştırmalı Hükümet alanında yüksek lisans yapmış, ancak asıl aşkı Tarihtir. Londra'daki Kings College'dan birinci derece ile mezun olmuştur.
Alisher Kattabekov, 2018 yılında Taşkent Muhammed el-Khwarizmi Bilgi Teknolojileri Üniversitesi'nden Bilgi Teknolojileri alanında lisans derecesini aldı. 2021 yılında Taşkent Bilgi Teknolojileri Üniversitesi'nde Elektronik Ticaret alanında yüksek lisansını tamamladı.
2018 yılından bu yana Alisher Navoi adını taşıyan Özbekistan Milli Kütüphanesi'nde çalışmaktadır. 2018-2020 yılları arasında Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İdaresi'ne bağlı Bilgi ve İletişim Ajansı'nın baş uzmanı olarak görev yaptı. 2020-2022 yılları arasında Alisher Navoi adını taşıyan Özbekistan Milli Kütüphanesi'nde Bilgi İletişim Teknolojileri Servisi, Teknik ve Teknolojik Destek Servisi, Ulusal Eğitim Elektronik Kütüphane Merkezi'nin başkanlığını yaptı. 2022 yılından bu yana Özbekistan Milli Kütüphanesi'nde Alisher Navoi adını taşıyan Milli Eğitim Elektronik Kütüphanesi Merkezi Başkanı olarak çalışmaktadır.
Alisher, EIFL Özbekistan Konsorsiyumu tarafından Özbekistan'da EIFL Lisanslama Koordinatörü olarak görev yapmak üzere aday gösterilmiştir. Birçok ulusal ve uluslararası konferansa, seminere ve etkinliğe katılmıştır. Deneyimini artırmak için Rusya ve Tacikistan'da bulunmuştur. Başlıca araştırma alanları bibliyometri, elektronik kaynak yönetimi ve bilgi sistemleri yönetimidir.
Piotr Lapo, Mart 2015'ten bu yana Nazarbayev Üniversitesi Kütüphanesi'nin (Astana, Kazakistan Cumhuriyeti) Kütüphane Genel Uzmanı, Ekim 2022'den bu yana Kazakistan Üniversite Kütüphaneleri Birliği Kütüphane Düzenleme Dokümantasyon Komitesi Başkanı ve derginin yayın kurulu üyesidir. Ekim 2020'den beri Kitap Patshalygy (Kitap Krallığı). Mayıs 2023'ten bu yana IFLA Asya ve Okyanusya Bölgesel Bölüm Komitesi'nin üyesidir.
2000 – 2015 yılları arasında Belarus Devlet Üniversitesi Temel Kütüphanesi'nin (Minsk, Belarus Cumhuriyeti) Direktörü ve 2001-2004 yılları arasında Belarus Kütüphaneler Birliği Başkanı olarak görev yaptı.
1999 – 2007 yılları arasında Belarus'taki eIFL (Kütüphaneler için Elektronik Bilgi) uluslararası konsorsiyumunun ulusal koordinatörü olarak görev yaptı.
Piotr, Baş Öğretmen olarak Belarus Kültür Üniversitesi'nin (Minsk) Bilgi ve Dokümantasyon İletişim Okulu'nda 1997 Sonbaharı - 2009 Sonbaharı'nda ders verdi.
1994 – 1999 yılları arasında Belarus Ulusal Akademisi Yakub Kolas Merkezi Bilim Kütüphanesi'nde Otomasyon Bölüm Başkanı ve ardından Yeni Teknolojiler Direktör Yardımcısı olarak görev yaptı.
1991 - 1994 yıllarında "ELEMA" (Minsk, Beyaz Rusya) Giysi Fabrikasında Otomasyon Bölüm Başkanı olarak görev yaptı; 1981 -1991 yıllarında Merkezi Bilim ve Araştırma Enstitüsü'nde Mühendis-programcı, Bilimsel işçi, Laboratuvar Şefi olarak görev yaptı. Yönetim Organizasyonu ve Teknikleri (Minsk, Beyaz Rusya).
Piotr, 1981 yılında Belarus Devlet Üniversitesi'nin (Minsk, Beyaz Rusya) Uygulamalı Matematik Bölümü'nden mezun oldu, 1996-1997'de Urbana-Champaign'deki Illinois Üniversitesi'nin (UIUC) Kütüphane ve Bilgi Bilimi Okulu'nda mesleki eğitim aldı. 2001 – 2002 yılları arasında Copernicus Üniversitesi (Torun, Polonya) Uluslararası Bilgi Yönetimi ve Sistemleri Merkezi'nde kütüphane yönetimi ve elektronik kütüphaneler alanında.
2011 yılında BDT ve Afrika, Asya ve Orta Avrupa ülkelerinden kütüphane liderlerine yönelik Uluslararası Ziyaretçi Liderlik Programına (IVLP) (ABD) katıldı.
Piotr, çağdaş kütüphaneciliğin çeşitli yönleri üzerine 80'den fazla yayının yazarıdır.
Hibe bulma ve proje yönetimi konusunda oldukça fazla deneyimi var; örneğin, bir proje teklifinin ortak yazarıydı ve Uluslararası Federasyonun Uluslararası Savunuculuk Programı (IAP) tarafından desteklenen projenin ana uygulayıcılarından biriydi. Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan'daki kamu ve akademik kütüphaneler arasında BM 2030 Gündemi'nin desteklenmesi için Kütüphane Dernekleri ve Kurumları (IFLA) (Nur-Sultan, 2018).
2021 – 2022'de Piotr, amacı Kazakistan üniversitelerindeki öğrencilerin yanı sıra cumhuriyetin Akmola bölgesindeki kütüphaneciler ve ortaokul öğrencileri arasında medya ve bilgi okuryazarlığını geliştirmek olan #InfoSauattylyq ve #SauattyKeleshek projelerinin aktif bir katılımcısıdır. Kazakistan'ın.
8 Şubat 2023 tarihinde IFLA Direktörü Stephen Wyber'in "Kütüphaneler, Sürdürülebilirlik ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri" sunumuyla "Orta Asya'daki Kütüphanelerin Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin Uygulanmasına Katılımı Üzerine" web semineri gerçekleştirdi. Orta Asya ülkelerinin (Kazakistan, Kırgızistan ve Tacikistan) ulusal kütüphaneleri ve kütüphane birlikleri başkanları için Politika ve Savunuculuk Ekibi.
Ayhan Tuğlu, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Kütüphanecilik Bölümünde lisans, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim ve Organizasyon Ana Bilim Dalında Yüksek Lisansını tamamlamıştır. Marmara Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi Kütüphaneleri, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Kütüphane/idari birimlerde yönetici olarak görev yapmıştır. Birçok kütüphanenin kuruluşunda gönüllü olarak danışmanlık yapmıştır.
2016 yılında, Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesini kurmak üzere başladığı Kütüphane ve Yayın Müdürlüğüne, Cumhurbaşkanlığı Kütüphaneler Daire Başkanı olarak devam etmektedir.
Andrew Cox, Birleşik Krallık'taki Sheffield Üniversitesi Bilgi Okulu'nda kıdemli öğretim görevlisidir (https://www.sheffield.ac.uk/is/people/academic/andrew-cox). Araştırma verileri yönetimindeki kütüphane rollerini araştıran birkaç yılın ardından, daha yeni çalışmaları yapay zekanın LIS üzerindeki etkisine odaklanıyor. Birleşik Krallık'taki profesyonel kuruluş CILIP için yapay zekanın etkileri hakkında bir rapor yazdı. Yapay zeka, makine öğrenimi, otomasyon ve robotiğin bilgi meslekleri üzerindeki etkisi: CILIP için bir rapor https://www.cilip.org.uk/general/custom.asp?page=researchreport
Kendisi şu anda IFLA Yapay Zeka SIG'nin toplayıcısıdır ve aynı zamanda AI konusunda ASIS&T SIG'nin Seçilmiş Başkanı'dır. Veri etiği üzerine Codata Çalışma Grubu'nda yer almaktadır.
Şebnem Özdemir, lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Bölümünde tamamladı. İstanbul Üniversitesi'nde biri Matematik Eğitimi, diğeri Bilişim alanında olmak üzere iki yüksek lisans yaptı. Doktora derecesini İstanbul Üniversitesi Bilişim Bölümü'nden aldı. Doktora sonrası araştırmaları için Worcester Polytechnic Institute (WPI) Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde araştırmacı olarak görev yaptı. Daha sonra MIT CSAIL'e geçerek yapay zeka alanında çalışmalarına devam etti. Özdemir, şu anda İstinye Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü'nde çalışmaktadır. Geliştirdiği makine öğrenimi modeliyle 2016 yılında Koç Üniversitesi UNESCO Kürsüsü tarafından "İnsan Gelişimi Araştırma Ödülü"ne, 2020 yılında ise CIO Türkiye tarafından "Yapay Zekada Farkındalık Yaratan Lider Ödülü"ne layık görüldü. Usight Yazılım ve Yapay Zeka Teknolojilerinin kurucusudur. Özdemir, veri bilimi ve yapay zeka odaklı birçok ulusal ve uluslararası projede yönetici, danışman ve araştırmacı olarak çalıştı. Özdemir'in veri bilimi ve makine öğrenimi odaklı ulusal ve uluslararası platformlarda yayınlanmış çok sayıda kitap bölümü, makalesi ve patenti bulunmaktadır. Onun ana araştırması ilgi alanları yapay zeka, veri bilimi, yönetim bilgi sistemleri, karar verme ve matematiksel modellemedir.
Gulzhan Irzhanova, M.H. Dulati'nin adını taşıyan Taraz Bölge Üniversitesi Kütüphane ve Bilgi Merkezi'nin Direktörü ve Kazakistan Cumhuriyeti Üniversite Kütüphaneleri Derneği'nin Başkanı'dır. 1991-1996 yılları arasında Kazak Devlet Kadın Pedagoji Enstitüsü'nde eğitim gören Irzhanova ve Kütüphane Bilimi ve Bibliyografya alanında derece almıştır. 2004 yılında Kazakistan Cumhuriyeti Milli Kütüphanesi'nde lisansüstü çalışmalarda bulundu.
Bilgi ve kütüphane faaliyetleri alanında düzenleyici belgelerin geliştirilmesi için Kazakistan Cumhuriyeti Bilim ve Yüksek Eğitim Bakanlığı'na bağlı uzman grubunun koordinatörüdür. Irzhanova'nın Başkanlığını yaptığı Üniversite Kütüphaneleri Birliği ile Bilim ve Yüksek Eğitim Bakanlığı arasında bir İşbirliği Memorandumu imzalanmıştır. Irzhanova, Kazakistan'da düzenlenen yıllık uluslararası konferansların, seminerlerin ve eğitimlerin organizatörüdür.
Yakın ve uzak ülkelerdeki bilimsel konferanslara ve ileri eğitim kurslarına katılarak meslkei niteliklerini sürekli geliştirmektedir. Bilgi ve medya okuryazarlığı konusunda sertifikalı bir eğitmen ve uzmandır. Irzhanova 70'den fazla bilimsel makalenin yazarıdır. Bilimsel ilgi alanları: üniversite kütüphanelerinin modernizasyonu, profesyonel standartlar ve bilgi analitiğidir.
Ayça AYDEMİR MAZLUMOĞLU İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nden 2006 yılında mezun olmuştur, yüksek lisansına halen Haliç Üniversitesi İşletme Bölümü’nde devam etmektedir.
2014 yılından günümüze Acıbadem Üniversitesi Kütüphane ve Elektronik Kaynaklar Müdürü olarak çalışmaktadır. 2007-2014 yılları arasında Haliç Üniversitesi Kütüphanesi’nde Kütüphaneci olarak görev yapmıştır.
2023 yılı itibariyle ANKOS Yönetim Kurulu Üyeliği ve ANKOS Veritabanı Değerlendirme Grubu Koordinatörlüğü görevlerini yürüten Mazlumoğlu, Türk Kütüphaneciler Derneği ve EAHIL Üyesi'dir. Bibliyometri, tıp kütüphaneciliği ve elektronik kaynak yönetimi konularıyla yakından ilgilenmektedir.
1990 yılında Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi (Kütüphanecilik) Bölümü'nden mezun olan Gültekin Gürdal, Yüksek Lisansını Kocaeli Üniversitesi, İşletme Yönetimi alanında yapmıştır.
Bilkent Üniversitesi, TÜBİTAK, Sabancı Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde çalışmış olan Gürdal, 2005 yılından bu yana İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı olarak meslek hayatına devam etmektedir. Aynı zamanda 2021 yılında Teknopark İzmir bünyesinde kurulan ArGe şirketi Research Ecosystems'in kurucu ortağıdır.
2008-2012 yılları arasında Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu (ANKOS) Başkanı olarak görev yapmış olan Gürdal, son yıllarda özellikle açık erişim, açık bilim ve açık veri konuları üzerinde çalışmaktadır. Gürdal, 1 Aralık 2011'den, 28 Şubat 2021'e kadar AB teknik altyapı projesi olan OpenAIRE'in çeşitli fazlarında yer almıştır. Avrupa çapında ulusal bir politika ve açık bilim altyapısı için sürdürülebilir yasal bir kimlik oluşturmak amacıyla 2018 yılında dernekleşen OpenAIRE'in, 2021 yılı Temmuz ayı sonunda yapılan Genel Kurulu'nda OpenAIRE Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilmiştir. Ayrıca, TÜBİTAK ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Açık Bilim Komitesi Üyesidir. Türk Kütüphaneciler Derneği (TKD), Üniversite ve Araştırma Kütüphanecileri Derneği (ÜNAK), Avrupa Araştırma Kütüphaneleri Derneği (LIBER), Dünya Açık Erişim Arşivleri Konfederasyonu (COAR), Avrupa Araştırma Bilgi Sistemleri Derneği (EuroCRIS), Uluslararası Teknik Üniversite Kütüphaneleri Derneği (IATUL) gibi kuruluşlarda aktif üyeliği vardır.
Ulusal ve uluslararası alanda birçok yayını olan Gürdal, kütüphanecilik alanındaki her türlü bilimsel ve teknolojik gelişmenin yakın takipçisi ve uygulayıcısıdır.
Dr. Adıgüzel, lisans eğitimini 1999 yılında Marmara Üniversitesi Matematik Eğitimi üzerine, Yüksek Lisansını da aynı alanda 2001 yılında Boğaziçi Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Dr. Adıgüzel, Doktora eğitimini 2008 yılında Texas A&M Üniversitesi'nin Eğitim Psikolojisi ve Teknolojisi alanında bitirerek 2009 yılında Türkiye’ye dönüş yapmış, 2012’de Doçent ve 2018’de Profesör olmuştur.
Dr. Adıgüzel, 1996 yılında, özel bir şirkette Multimedya Yazılım ve Program Geliştiricisi olarak çalışma hayatına başlayıp, 1999-2002 yılları arasında Yeditepe Üniversitesi'nde önce Araştırma Görevlisi ardından Öğretim Görevlisi olarak çalışarak akademik hayata atılmıştır. 2002-2009 yılları arasında Texas A&M Üniversitesi'nde Web Yöneticisi, Veritabanı Yöneticisi ve Özel Eğitim Teknolojisi ile ilgili projede araştırmacı olarak görev yapan Dr. Adıgüzel, daha sonra, Bahçeşehir Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü'nde 2020 yılına kadar öğretim üyesi olarak çalışmıştır. Bu süreçlerde, birçok merkezin ve lisansüstü programların Kurucu Koordinatörlüğü ve Dekan Yardımcılığı gibi görevlerde bulunmuştur. 2020 akademik yılı başında Sektörel Eğitim Bölümü'nde öğretim üyesi ve Öğrenme ve Öğretme Ofisi Kurucu Direktörü olarak Özyeğin Üniversitesi’ne katılmıştır. Dr. Adıgüzel aynı zamanda 2020 yılında hayata geçirdiği STEM eğitimi üzerine AR ve VR ile zenginleştirilmiş içeriklerin geliştirildiği ve danışmanlıkların verildiği kendi start-up şirketi (STEMXR) bulunmaktadır.
Şimdiye kadar 30’dan fazla yüksek lisans ve doktora öğrencisine danışmanlık yapmış olan Dr. Adıgüzel’in Bilgisayar Eğitimi, Fen, Matematik ve Özel Eğitim alanlarında teknoloji ile tasarım, geliştirme ve dönüşüm üzerine Ulusal ve Uluslararası birçok proje, makale, bildiri ve kitap çalışması vardır. Dr. Adıgüzel, 2019’dan beri, Contemporary Educational Technology adlı derginin üç baş-editöründen (Editor-in-Chief) birisidir. Aynı zamanda, the Online Journal of Communication and Media Technologies (OJCMT) dergisinin de editörüdür.
Cemile Yusifova 1973 yılında Azerbaycan Pedagoji Yabancı Diller Üniverstesi'nde İngilizce ve Azerice Dilleri Bölümü'nden mezun olmuştur. 1979 yılından 2021 yılına kadar Bakü Devlet Üniversitesi Bilimsel Kütüphanesi
Uluslararası Bilgi Bölümü Başkanı olarak çalışmış ve aynı üniversitede öğretmen olarak görev almıştır. 2019 yılında Azerbaycan Eğitim Bakanlığı (emri ile) tarafından Bakü Devlet Üniversitesi'nin 100. Yıldönümü vesilesiyle “Azerbaycan Cumhuriyeti 100. yıldönümü” madalyasıyla onurlandırılmıştır.
Yusifova 2020 yılından günümüze kadar Bakü Devlet Üniversitesi Bilimsel Kütüphanesi Metodolojik Çalışma ve İşbirliği Bölüm Başkanı görevini yapmaktadır. O, kendini geliştirmek adına ulusal ve uluslararası birçok
(Gürcistan, Mısır, Litvanya, Moldova, Bulqaristan, Fransa, İspanya) konferanslara, etkinliklere, seminerlere katılmış ve tecrübelerini sürekli artırmak adına bu yönde faaliyetini devam ettirmektedir.
Cemile Yusifova kütüphanecilik alanında bir çok grant projelerin yazarıdır. 2003 yılından bugüne Azerbaycan Kütüphane Bilgi Konsorsiyumunda Azerbaycan Ulusal Ülke Koordinatörü olarak tanınmaktadır.
1999 yılında Bakü Devlet Üniversitesi Kütüphanecilik Bölümü'nden mezun olan Nigar İsmayilova 2001 yılında aynı üniversitenin Kütüphanecilik Bölümünde yüksek lisans eğitimi almıştır. 2002 yılında Azerbaycan Öğretmenler Enstitüsü “Bilişim Teknolojisi ve Matematik Uzmanlığı” eğitim kursunu tamamlamıştır. 2000-2007 yıllarında BDÜ “Kütüphane işlerinin otomatikleştirilmesi” bilimsel araştırma laboratuvarında bilim çalışanı olarak çalışmıştır. 2007 yılından BDÜ Kütüphanecilik bölümünde öğretmen olarak görev almaktadır. 2016 yılında “Kütüphane işinin otomatikleştirilmesinin tarihi ve modern sorunları” isimli bilimsel çalışmasını
savunarak PhD, 2018 yılında doçent derecesi almıştır. 2020 yılından günümüze dek BDÜ Bilimsel Kütüphanesinin Direktörü olarak bilimsel aktivitesini sürdürmektedir.
İsmayılova birçok kez bilişim teknolojisi ve eğitim alanına katkıları ve gösterdiği çabaları nedeni ile BDÜ Rrektörü tarafından “Onur Belgesi”ne layık görülmüştür. 2019 yılında Azerbaycan Eğitim Bakanlığı (emri ile) tarafından Bakü Devlet Üniversitesinin 100. Yıldönümü vesilesiyle “Azerbaycan Cumhuriyeti 100.
yıldönümü” madalyasıyla onurlandırılmıştır. İsmayılova Kütüphanecilik ve Bilişim teknolojisi, kütüphanelerin otomatikleştirilmesi yolunda bir çok grant projelerin, 8 kitap ve birçok bilimsel makalelerin yazarıdır.
Kendini sürekli geliştirmek adına Kütüphanecilik ve yayıncılık alanında ulusal ve uluslararası birçok etkinliklerde yer alarak bilgi ve tecrübelerini paylaşmaya devam etmektedir. Evli ve 1 çocuk annesidir.
Kara Jones, Avustralya'daki Southern Queensland Üniversitesi'nden İngiliz Dili ve Edebiyatı alanında lisans derecesine ve Avustralya'daki Charles Sturt Üniversitesi'nden Kütüphane ve Bilgi Yönetimi alanında MAppSci derecesine sahiptir. Avustralya, İngiltere ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki akademik kütüphanelerde 25 yılı aşkın deneyime sahiptir. 2019 yılında Amerikan Sharjah Üniversitesi'ne (BAE) Üniversite Kütüphanecisi olarak katıldı.
Kara'nın strateji, liderlik ve yönetici üyelik konusundaki mevcut deneyimi AMICAL Koordinasyon Komitesi Üyeliğini içermektedir ve şu anda AMICAL Açık Burs İlgi Grubu'nun eş-toplayıcılarından biridir. Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesini temsil eden çeşitli yayıncıların Danışma Kurulu üyesidir. Birleşik Krallık'ta CILIP'in Yeminli üyesidir ve LibQual anket eylemleri, araştırma etki araçları (ör. 11 Araştırma Etkisi Nesnesi) ve bilimsel iletişim modelleri gibi konularda düzenli olarak sunum yapmaktadır.
Doç. Dr. Tolga Çakmak, Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü'nde öğretim üyesidir. 2021 yılı Şubat ayından itibaren Bölüm Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir. Ayrıca Hacettepe Üniversitesi Kurumsal Veri Yönetimi Koordinatörlüğünde Koodinatör Yardımcısı ve Edebiyat Fakültesi Yönetim Kurulu Üyesi'dir.
Tolga Çakmak, 2008 yılında Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü'nden lisans derecesi almıştır. Lisans eğitimi sırasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde Bilgi Teknolojileri konusunda yazılım mühendisliği, veri tabanları yönetim sistemleri, veri yapıları ve algoritmalar gibi dersleri içeren bir sertifika programına katılmıştır. 2011 yılında kurumsal içerik yönetimi konusunda yüksek lisans tezini, 2016 yılında dijitalleştirme ve dijital koruma politikaları konusunda doktora tezini tamamlamıştır. 2020 yılı itibariyle Doçent unvanı almıştır. 2020-2022 yılları arasında T. C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Büyük Veri ve Yapay Zekâ Uygulamaları Dairesi Başkanlığında yürütülen açık veri projesinde uzman olarak görev yapmıştır.
Tolga Çakmak, 2010-2014 yıllarında Üniversite ve Araştırma Kütüphanecileri Derneğinde yönetim kurulunda Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak yer almıştır. Türkiye’de bilgi ve belge yönetimi alanında ulusal ve uluslararası kapsamda gerçekleştirilen çok sayıda konferansın düzenleme ve bilim komitelerine başkanlık etmiştir. Türkiye’de bilgi bilim alanının en köklü iki dergisi olan Bilgi Dünyası ve Türk Kütüphaneciliği Dergilerinde baş editör olarak yer almanın yanısıra sosyal bilimler alanında yayın yapan çok sayıda bilimsel dergide editörlük, editör yardımcılığı ve üretim editörlüğü görevlerinde bulunmuştur.
Uluslararası atıf dizinlerinde taranan dergilerde yayın kurulu üyelikleri ve makaleleri bulunan Tolga Çakmak, TÜBİTAK, Avrupa Birliği (7. Çerçeve, Erasmus+ gibi), Ulusal ve Uluslararası kuruluşlarca desteklenmiş olan büyük ve orta ölçekli projelerde araştırmacı olarak yer almıştır. Tolga Çakmak’ın temel araştırma alanları bilginin düzenlenmesi, bilgi sistemleri, kişisel verilerin yönetimi ve bilgi güvenliği, bilgi yönetiminde standartlar, üst veri ve üst veri standartları, kültürel mirasın dijitalleştirilmesi ve dijital kütüphanelerdir.
Tuğkan Tuğlular lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği’nden almıştır. Doktora çalışmaları sırasında ABD’nde Purdue Üniversitesi’nde araştırmacı olarak bulunmuştur. 2000 yılında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde Yardımcı Doçent olmuştur. 2003-2007 yılları arasında aynı üniversitede Bilgi İşlem Yöneticiliği yapan Tuğlular, 2010-2014 yılları arasında Bilgi Teknolojileri Rektör Danışmanı olarak görev yapmıştır.
2012 yılında İzmir’de gerçekleştirilen 40 ülkeden 450 kişinin katıldığı Bilgisayar Yazılım ve Uygulamaları Konferansı’nda (Computer Software Applications Conference - COMPSAC) Organizasyon Komitesi Başkanlığı görevini yürütmüştür. Aynı yıl İzmir Kalkınma Ajansı tarafından tanımlanan “İzmir Bilgi Toplumu Temelli Kalkınma Stratejisi” proje liderliği görevini üstlenmiştir. 2013-2018 yılları arasında İzmir tekno-girişimcilik ekosistemin güçlenmesi için yoğun olarak çalışmıştır.
2018 yılında Doçentlik unvanını alan Tuğkan Tuğlular, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde hem Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı’nda hem de Teknoloji, Tasarım ve İnovasyon Yönetimi Anabilim Dalı’nda görev almaktadır.
2021 yılında Teknopark İzmir’de araştırma ekosistemi üzerine ikinci şirketini kurmuş ve CEO olarak çalışmalarını sürdürmektedir.
Akademik uzmanlık alanları arasında bilgi güvenliği, yazılım kalite güvence süreci, yazılım sınama ve güvenilir yazılım geliştirme olan Tuğkan Tuğlular’ın, yetmiş beşin üzerinde ulusal ve uluslararası yayını bulunmaktadır.
Dr. Sami Çuhadar, Bilgi ve Belge Yönetimi alanında Lisans ve Yüksek Lisans Eğitimini İstanbul Üniversitesi'nde, İktisat Lisans Eğitimini Anadolu Üniversitesi'nde ve Doktora Eğitimini ise Çankırı Karatekin Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü'nde tamamlamıştır.
Dr. Sami Çuhadar İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Kütüphane ve E-Kaynaklar Direktörü olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğretim görevlisi olup, Hukuk Fakültesi 1. Sınıf öğrencilerine “Araştırma Yöntemleri ve Hukuk Bilgi Kaynaklarına Erişim” adlı dersi vermiştir.
Kütüphanecilik ve Bilgi Yönetimi alanındaki sivil toplum kuruluşlarında da aktif olarak görev yapan Sayın Çuhadar, Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu (ANKOS) Başkanı, Yönetim Kurulu ve İstatistik Grubu üyesi olarak görev yapmış ve ÜNAK-Türk Hukuk Kütüphanecileri Platformu Koordinatörü olarak görevine devam etmektedir. Kendisinin kütüphanelerde toplam kalite yönetimi, uzaktan öğretim, üniversite kütüphaneleri, hukuk bilgi kaynakları, bilgi okuryazarlığı, konsorsiyumlar, elektronik kaynak yönetim ve sıralama sistemleri konularında akademik çalışmaları ve yayınları bulunmaktadır.
Doç. Dr. Tuğba Tokel, lisans ve yüksek lisans derecesini ODTÜ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü’nden, doktora derecesini Texas A&M Üniversitesi Eğitim Psikolojisi ve Teknolojisi Bölümü'nden aldı. 2008 yılında tamamladığı doktora teziyle bölümün Yılın Tez Ödülü’nü, 2013 yılında ise ODTÜ Geliştirme Vakfı Genç Araştırmacı Başarı Ödülü’nü aldı. 2017 yılında süreyle Güney Kaliforniya Üniversitesi’nde Yaratıcı Teknolojiler Enstitüsü’nde (ICT) sanal gerçeklik projelerine katıldı.
Doç. Dr. Tuğba Tokel, ODTÜ BÖTE Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Ayrıca, ODTÜ Teknokent’te bulunan, eğitim, sağlık, kurumsal sektörlere yönelik sanal dünya ve sanal gerçeklik uygulamaları geliştiren 2013 yılında kurulmuş olan Metaverse Yazılım’ın kurucusudur. ODTÜ Sanal Dünyalar Araştırma Grubu’nun yürütücülüğünü yapan Doç. Dr. Tokel’in araştırma alanları sanal gerçeklik, üç boyutlu sanal dünyalar, simülasyonlar, ciddi oyunlar ve uzaktan eğitimdir.
Prof. Dr. Nevzat Özel, Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Ayrıca Ankara Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi'nde Dekan Yardımcısıdır. Özel'in akademik ilgi alanları; dijital bilgi hizmetleri ve teknolojileri, dijitalleşme, dijital eğitim, uzaktan eğitim, bilgi yönetimi, belge yönetimi, bilginin organizasyonu ve erişimi ile bilgi okuryazarlığıdır. Ulusal ve uluslararası çok sayıda bilimsel makalesi, kitabı, kitap bölümü, çevirileri ve bildirileri bulunmaktadır. Çeşitli dergilerin, toplantıların ve çalışma gruplarının bilimsel kurullarında yer almaktadır.
Cıldız Bekbalaeva, Orta Asya Amerikan Üniversitesi kütüphanesinin direktörlüğünü yürütüyor. Cıldız, EIFL Konsorsiyumunun Yönetim Kurulu Üyesidir. Illinois Üniversitesi'nden Kütüphane ve Bilgi Bilimi alanında Yüksek Lisans derecesine ve filoloji bilimleri diplomasına sahiptir. Cıldız, Fulbright bursuna layık görüldü ve bu burs kapsamında 2017-2018'de Georgetown Üniversitesi'nde misafir öğretim üyesi olarak görev yaptı. Araştırma alanları arasında açık erişim, kütüphanelerde dijital teknolojiler ve akademik kütüphane yönetimi yer almaktadır.
2006 yılında Ankara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümünden mezun olmuştur. Aynı yıl Swets Information Services’de müşteri hizmetleri sorumlusu olarak çalışmaya başlamıştır. 2009 yılında Osmangazi Üniversitesi Kütüphanesinde çalışmaya başlamış, 2012 yılında aynı üniversitede yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. 2012-2015 yılları arasında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde müze kütüphanecisi olarak çalışmıştır. 2015 yılından bu yana Anadolu Üniversitesi Kütüphanesi Elektronik Kaynaklar Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmakta, İstanbul Üniversitesi’nde doktora eğitimine devam etmektedir. 2018 yılından beri ANKOS veritabanı temsilciliği yapmakta ve veritabanı değerlendirme grubunda görev almaktadır.
Ece Tufanyazıcı İstanbul Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nden 2016 yılında mezun olmuştur. Mezun olduktan sonra İngiltere Guildford College’de dil eğitimini tamamlamıştır. Yüksek lisansına İstanbul Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nden devam etmektedir.
2017 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Kütüphane ve e-Kaynaklar’da Veri Tabanları ve Süreli Yayınlar Uzman Yardımcısı olarak başladığı görevine 2021 yılından beri Uzman Kütüphaneci olarak devam etmektedir.
2018 yılından beri ANKOS HeinOnline ve Westlaw veri tabanları sorumluluğu ile Lisans Anlaşmaları çalışma gurubunda görev almaktadır.
2007 yılında Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Kemal Sami KARACA, Yüksek Lisansına TOBB Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği alanında devam etmektedir.
Mezun olduktan sonra TÜBİTAK ULAKBİM'de FATİH projesiyle göreve başladı. 10 yıllık TÜBİTAK tecrübesinde TRUBA, UBYT, YETKİM ve FATİH projeleri gibi birçok farklı projede yazılım geliştirme yapmıştır. Halen devam eden ve gelişmekte olan YETKİM projesine 2021 yılında dahil olmuştur. YETKİM projesi kapsamında, üniversitelerimizin federasyona dahil olmasında teknik desteğin yanında aynı zamanda eğitim ve sunumlarla yardımcı olmuştur.