Mr Paolo Budroni, PhD
Uzun süredir yer aldığı dijital varlık yönetimi alanı ve bilim camiasında sağladığı hizmetler, kendisine teknik sistemler ve akademik dünyanın gereksinimleri hakkında eksiksiz bir bilgi sağlamıştır. 1991'de, Viyana Üniversitesinin (1991-1998) ilk Güncel Araştırma Bilgi Sistemi'nin (CRIS / DonKey) gerçekleştirilmesine öncülük etti.
2006-2016 yılları arasında, aynı zamanda üniversitenin kurumsal arşivi olarak hizmet veren (Phaidra, 2007-2016) , Viyana Üniversitesi Araştırma Veri Yönetimi (RDM) dijital arşivleme sisteminin geliştirilmesinde Genel Müdür olarak çalıştı. Bugün Phaidra, 5 Avrupa ülkesinde kullanılmakta ve 16 kurumda (aralarında Avusturya Ulusal Fon Ajansı FWF) kullanılmaktadır.
Viyana Üniversitesi, onun katılımı sayesinde Europeana ve OpenAIRE / OpenAIREplus ve "Batı Balkanlar'daki TEMPUS" gibi projelere katıldı. LEARN projesinde, paydaş katılımı, RDM politikası geliştirme ve uyum, etki ve savunuculuk konularına odaklandı.
Çok uluslu ortamlarda yabancı dil kullanımı, çalışma programı planlama ve düzenleme becerisi ve politika ile işbirliği uygulamaları arasındaki bağlantıları iyi anlamış olması tecrübelerini iş alanında iyi kullanmasını sağlamaktadır.
Avusturya Ulusal Projeleri (önderlik edilen veya edinilen) :, e-altyapıları Avusturya, Açık Eğitim Avusturya
Avrupa Projeleri, önderlik edilen veya edinilen: OpenAIRE, Europeana Kütüphaneleri, H2020LEARN, Batı Balkanlar'daki TEMPUS
Paolo Budroni, COAR'da (Açık Erişim Arşivler Konfederasyonu) Viyana Üniversitesi'ni temsil etmektedir.