Konferans Hashtag #ANKOSLink2018

Basın Odası

ANKOS Başkanı Davet Yazısı

ANKOS Başkanı

Merhaba,

ANKOS’un pek çok başarılı faaliyeti arasında başı çeken ve artık bir marka olan ANKOSLink Uluslararası Konferansı’nın bu yıl altıncısını düzenlemekten gurur duyuyoruz.

500’ün üzerinde katılımcı ve 60’a yakın firma ile ülkemizin ve bölgemizin en büyük kütüphanecilik toplantısı olan ANKOSLink sadece üniversite kütüphanecilerinin değil tüm derneklerimizin, bölümlerimizin, kamu kütüphanecilerinin, kütüphaneci adayı öğrencilerimizin ve yurtdışından kütüphanecilerin bir araya geldiği, fuar alanı ve akademik programı ile zenginleşen bir ortam olmuştur.

2018 yılında ANKOSLink Uluslararası Konferansı 17 – 20 Nisan tarihleri arasında Antalya’da Maritim Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecektir. Bu yılki konferansın teması ise “Araştırmaya Açılan Kapı: Kütüphaneler “ olarak belirlendi.  Üniversitelerin birbirleri ile her geçen gün daha büyük rekabet içine girdikleri günümüzde araştırma, araştırma çıktıları, araştırma verileri, açık bilim ve bu konularda kütüphanelerin üstlenebileceği farklı roller hepimizin merak ettiği ve öğrenmek istediği konular olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu doğrultuda kampuslarımızda kütüphane binalarımızın dışına taşan hizmetler verebilmek ve yöneticilerimizin kütüphaneler ile ilgili algısını değiştirebilmek adına büyük fırsatlar barındıran araştırma alanında 3 gün boyunca konunun uzmanlarını dinliyor, önümüzde açılan yeni kapılarla ilgili farkındalığımızı yükselteceğiz.

Her yıl olduğu gibi paydaş yayıncı kurumların ürünlerini tanımak ve yeniliklerini öğrenmek üzere de pek çok fırsat bu 3 gün süresince sizleri bekliyor olacak.

ANKOSLink2018 kapsamında geçen sene büyük ilgi gören poster oturumumuza devam ediyor olacağımız haberini sizlerle paylaşmak isterim. Ayrıca ANKOSLink2018’e özel olarak ANKOS’un ANKOSLink’in 6. yılında 6 Konaklama Bursu ile üye kurumlarımızı destekleyeceğinin de müjdesini sizlere vermek isterim.

Nisan ayını sabırsızlıkla beklerken ANKOSLink2018 Konferansının gerçekleşmesine emeği geçen başta Yönetim Kurulu üyeleri olmak üzere tüm ANKOS gönüllülerine ve paydaşlarımıza en içten teşekkürlerimi sunuyorum.

ANKOSLink2018 Konferansında görüşmek dileği ile sizleri saygı ile selamlarım.

Tuba Akbaytürk Çanak
ANKOS Başkanı