Konferans Hashtag #ANKOSLink2021 -

Haberler

  • Yükseköğretim Kurulu ANKOSLink Duyurusu

     Yükseköğretim Kurulu'nun ANKOSLink Konferansı ile ilgili davet yazısına buradan erişebilirsiniz.

  • Firma - Üye Görüşmeleri artık ANKOSLink Arayüzünden Yapılabilecek

    MyANKOS hesabınız üzerinden fırmalar katılımcılara yönelik randevu gün ve saatleri belirleyebilir ve katılımcılardan randevu talebi alabilir.
    Aynı şekilde katılımcılar da programlarını oluşturabilir.
    Gerek firmalar için gerekse katılımcılar için detaylı nasıl yaparım video’larını izleyiniz.
     
    Sorularınız için bize yazabilirsiniz.

    Firmalar için

    Katılımcılar için

     

  • ANKOS Başkanı Davet Yazısı

    ANKOS Başkanı

    Değerli Meslektaşlarımız, Üyelerimiz ve Paydaşlarımız,

    ANKOS 2021-2023 Yönetim Kurulu olarak, iki yıl aradan sonra sizleri 22-25 Kasım 2021 tarihinde yüz yüze gerçekleştireceğimiz uluslararası konferansımıza davet etmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Geçen yıl tüm hazırlıklarımızı tamamladığımız ve sizlerle buluşmayı istediğimiz ANKOSLink2020 toplantımızı tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi krizi nedeni ile  Mart 2020’de iptal etmek durumunda kalmış, toplantı içeriğinin bir kısmını çevirim içi olarak gerçekleştirmiştik. Pandemi nedeniyle yaşadığımız zor zamanlara rağmen, bu süreç bilgi dünyasının dijital yapılanması anlamında bizlere birçok fırsatları da sunmuş ve deneyimleme imkanı vermiştir. Bilgi hizmetlerinde büyüyen, değişen ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi karşılamasına yönelik sizlere üst düzey ve kapsamlı bir ANKOSLink toplantısı sunmayı istiyoruz. 

    Konferansın temasını bu yıl Dijital Bilgi Yapılarında Yeni Nesil Çözümler olarak belirledik. Bu tema kapsamında  bilimsel içeriği; Açık Bilim, Açık Erişim ve Açık Veri, Akıllı Kütüphaneler, Araştırma Süreçlerinde Veri Yönetiminin Önemi, Araştırma Üniversiteleri ve Araştırma Kütüphaneleri, Birlikte Çalışılabilirlik, Blockchain Teknolojileri,Covid-19 Sonrası Kullanıcı Hizmetleri,  Çok Disiplinli Alanlarda Uygulamalar ve Çözümler, Dijital Çözümler ve Yeni Trendler, Dijital Dönüşüm ve İşbirliği, Dijital Dünyada Kriz Yönetimi, Dijital Eşitlik ve Erişim, Dijital Görsellik ve Hizmetler, Dijital Kullanıcı İlişkileri ve Çözümler, E- Öğrenme  (Değişim/Farkındalık /Dönüşüm/ Fırsat ve Tehditler), Gelecek Nesil  Çözümler, İşbirliği Teknolojileri, İşbirliği Temelli Öğrenme, Kullanıcının Sesi-Kütüphanecilerin Sesi, Pandemide Bilgi Erişilebilirliği, Uzaktan Çalışma Modelleri, Uzaktan Öğrenme ve Öğretim Teknolojileri, Üstveri: Verinin Organizasyonu, Veri Madenciliği, Veri Yönetim Plan ve Stratejileri, Yapay Zeka Çözümleri,  Yeni Bilgi Sistemleri,  Yeni Bilgi Yapıları konu başlıklarında panel, sözlü sunumlar ve poster oturumları ile planladık.  Mesleki uygulamalarımıza, işbirliği fırsatlarına ve öğrenme süreçlerine yön verecek verimli ve bilgilendirici  bir kongre içeriğini sizlere sunmak istiyoruz.

    ANKOSLink 2021 Uluslararası Konferansı’nın gerçekleşmesine vereceğiniz katkı ve destekler için şimdiden teşekkür eder, önemli  ve etkileşimli bir etkinlik olmayı vaat eden toplantımızda tüm meslektaşlarımızla üyelerimizle ve paydaşlarımızla yeniden bir araya gelmekten  büyük onur duyarız. Antalya'da tekrar buluşmak dileği ile. 

    Saygılarımla,
    Doç. Dr.  Güssün GÜNEŞ 
    ANKOS Başkanı